Van(d)vittige scener fra Mads Pedersens sejr ved VM i cykling

Så skete det endelig. Mads Pedersen blev verdensmester, og Danmark fik en rytter øverst på podiet ved VM. Se de van(d)vittige scener fra årets uforglemmelige VM her.

Det er nu officielt – Danmark har fået sin første verdensmester i landevejscykling på herresiden. En præstation som har ladet vente på sig i mange år. Det har nemlig i den grad ligget i kortene længe, at Danmark, som den stolte cykelnation vi nu engang er, skulle have en verdensmester. Egentlig kan man sige, at det er underligt det ikke er sket før. 

Vi har en video klar til dig fra årets uforglemmelige, og i øvrigt også usædvanligt våde, VM. Videoen er van(d)vittig sjov, hvis i spørger os, og den understreger hvor vilde scenerne var, ved dette års VM i Lalandia… Øh, vi mener Harrogate, England. 

I videoen ovenfor ses det tydeligt, hvor kaotisk VM i cykling 2019 var, på grund af den store mængde regn der faldt. Videoen er en top 10 over de mest vanvittige styrt ved VM.

Læg mærke til nummer et på listen. Det er danske Johan Price-Pejtersen vi ser her. Han vandt EM i enkeltstart for U23-ryttere i 2019. I videoen ser du ham blive opslugt af hvad der nærmest er en kæmpe sø af regnvand, midt på vejen. Der skete ham heldigvis ikke noget, så hey, tjek lige hans ansigtsudtryk ud i videoen, ved
minuttal 6.10-6.18. Priceless! 😉 

Der skete heldigvis ikke noget alvorligt for den danske rytter, men vildt så det ud ved årets VM i cykling 

Historiske danske præstationer ved VM i landevejscykling

Danmark har i årevis været en stor cykelnation, og vi har masser af flotte sejre og ryttere på vores cykel-CV. Listen over stjerner er lang. Fra den regulære tempospecialist, Ole Ritter, som var indehaver af timerekorden i 1968, og som holdt på titlen i hele fire år, før legenden Eddy Merkx slog ham af pinden. Til Kim Andersen, som i 1983 kunne iføre sig den gule førertrøje i Tour de France, som første dansker. Og til Bjarne Riis og Rolf Sørensen, som afsatte solide aftryk på 90’ernes cykelverden.

I nyere tid er talentmassen blot eksploderet yderligere, og i øjeblikket synes der ingen begrænsninger at være, for hvad de danske cykeltalenter kan føre det til.

Med talenter på spring for at indtage World Touren, fra Mikkel Bjerg (U23-verdensmester i enkeltstart hele tre år i træk), til Julius Johansen (U23-verdensmester i 2017), og til allerede etablerede verdensklasseryttere som Søren Kragh Andersen og Kasper Asgreen, ser det for alvor lyst ud for dansk cykelsport. Vi kunne i øvrigt nævne masser af andre kæmpe talenter. Listen er vanvittig lang. Og nå ja, så har vi jo naturligvis også Mads Pedersen. Danmarks første verdensmester i landevejscykling.

Lige ved og næsten – sådan er det gået i tidligere år

Danmark har ved flere lejligheder blandet sig i den absolutte topstrid ved VM i cykling. Her kan du se en liste over danske VM-medaljer i linjeløb: 

  • 1970: Leif Mortensen, sølv ved VM i England 
  • 1978: Jørgen Marcussen, bronze ved VM i Vesttyskland 
  • 1997: Bo Hamburger, sølv ved VM i Spanien 
  • 2008: Matti Breschel, bronze ved VM i Italien 
  • 2010: Matti Breschel, sølv ved VM i Australien 
  • 2019: Mads Pedersen, guld ved VM i England 
Mads Pedersen vinder som første dansker VM i cykling 2019

At Mads Pedersen sikrede Danmark sit første verdensmesterskab er ikke synderligt overraskende. Danmarks talentmasse er nemlig enorm 

 

Mads Pedersen er fremtidens mand

At det netop skulle blive Mads Pedersen, der som første dansker skulle løbe af med regnbuetrikoten, er egentlig ikke synderligt overraskende. Gutten er nemlig lidt af et unikum på en cykel. Født kort før jul, i det herrens år 1995, og med en opvækst i Tølløse (ligesom Kylingen, Michael Rasmussen, i øvrigt), kan man kun sige, at han er en af fremtidens, og nu også nutidens, helt store stjerner.

Mads Pedersen har i løbet af sin relativt korte cykelkarriere udvist en gudsbenådet evne til at præstere ved regnfulde, hårde og rå endagsløb. 

Listen over hans største meritter er allerede ganske svulstig og omfattende. Allerede i hans første sæson i 2012, formåede han at vinde mindre løb, såsom
Tour of Istria. I 2017 snuppede han sejren ved DM i linjeløb, og blev samlet vinder ved etapeløbene Tour du Poitou Charentes og PostNord Danmark Rundt. I 2018 vakte han for alvor opsigt, med sin flotte 2. plads i Flandern Rundt, og i 2019 kulminerede det hele så foreløbigt, med den fremragende sejr ved årets dramatiske VM.

Der er masser at se frem til for dansk cykelsport i de kommende år

Det går med andre ord rigtig godt for dansk cykelsport. Og euforien behøver slet ikke at stoppe endnu. For nye talenter bliver ved at poppe op, som var de popcorn i en velbesøgt dansk provinsbiograf. Du kan derfor roligt sætte forventningerne højt, når der fremover skal ses forårsklassikere, VM og Tour de France.

Og nå ja, Tour de France. Det kommer jo til Danmark! Det løber af stablen i 2021. Du kan faktisk allerede nu sætte kryds i kalenderen d. 2. juli, 2021, for her starter festlighederne med en enkeltstart i Kongens København. Efterfølgende drøner feltet så ellers rundt på de danske landeveje i yderligere to etaper. 2. etape går fra Roskilde til Nyborg, mens 3. etape køres fra Vejle til Sønderborg. Mon ikke også vi ser Mads Pedersen, Kasper Asgreen og alle de andre gutter til Tour de France? Det taler alt for. Det bliver en fremragende begivenhed!

Er du selv vild med at cykle, så tjek disse fremragende tilbud på cykler og cykeludstyr ud

Rigtig mange af os elsker at cykle de danske landeveje tynde. Cykling er en herlig sportsgren, hvor man får vind i hovedet, og syre i benene. Det er i den grad en sund hobby, og er det også en du elsker at bruge tid på? Så tjek vores to sponsorer ud.

CykelPartner forhandler alt inden for cykler og løb. Her finder du cykeltilbehør, cykeludstyr, samt et kæmpe udvalg af reservedele. Er du f.eks. på udkig efter nye dæk, cykeltrøjer eller cykelhjelme, så finder du det hele her. Ønsker du at gå på udkig i butikkens kæmpe udvalg, kan du blot følge banneret ovenfor.

Havde CykelPartner ikke hvad du søgte efter? Så tjek Cykelexperten ud! Her får du fri fragt på cykler året ud! Også her finder du tilbud på cykler, cykeludstyr og cykeltilbehør. Kæmpe udvalg, hurtig levering og lave priser. Det er lige sådan det skal være, ikke? Butikken kan tilgås via banneret ovenfor. 

Vi håber du fandt artiklen om dansk cykling og Mads Pedersens VM-titel interessant og lærerig. Og nå ja, så satser vi da også på, at du fandt videoen i starten af artiklen sjov. Det gjorde vi i hvert fald. 😉

Og hvad kan man så sige om alt dette? Jo, det var da godt nok GoodToKnow!

* Artiklen indeholder reklamelinks. Vi henviser kun til produkter og services vi kan stå inde for, og som vi finder bidrager positivt til at du kan spare penge. 

1 thought on “Van(d)vittige scener fra Mads Pedersens sejr ved VM i cykling”

  1. Pingback: Her er efterårets bedste tilbud på cykler og cykeltilbehør - GoodToKnow.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *