Mobil bredbåndsrouter test

Hvilken router skal du vælge til dit mobile bredbånd? Og hvad er den bedste 4G router til SIM kort? Find ud af det i vores mobil bredbåndsrouter test.

Bemærk: Artiklen her er opdateret 13/7 2020 med helt nye oplysninger. Den nye Huawei B535 router er lanceret, og er tilføjet artiklen. Tjek den ud – det er den bedste på markedet lige pt.

Vi har tidligere skrevet en artikel om hvordan du får billigt mobilt bredbånd. Kort fortalt kan du få det, ved blot at oprette et mobilabonnement, i stedet for et mobilt bredbåndsabonnement, og så benytte mobil SIM-kortet i en mobil bredbåndsrouter.

Prisen for et mobilabonnement med fri data, er nemlig typisk lavere end et tilsvarende mobilt bredbåndsabonnement. Det er egentlig lidt skørt, ikke? Men ikke desto mindre er det oftest tilfældet. Vi anbefaler dig derfor at læse den omtalte artikel, eller blot trykke på knappen nedenfor, og tage mobilsparetesten. På den måde kan du finde det billigste mobilabonnement med fri data. Sæt blot slideren i testen til ‘FRI DATA’, og så finder du alle abonnementerne med fri data. Opret derefter et, og put SIM-kortet i en 4G router.

Og det bringer os naturligvis videre til emnet om mobile bredbåndsroutere. For hvilken skal du vælge? Jo se, det har vi et godt bud på i artiklen her, så læs videre og bliv klogere.

Huawei B315 mobil bredbåndsrouter test

Sådan ser den typiske mobile bredbåndsrouter, eller 4G router, som det også kaldes, ud. Her ser du Huawei B311

4G router test – her er den bedste 4G router til SIM kort

Hos GoodToKnow anbefaler vi dig at du køber enten en Huawei B311, eller endnu bedre, en Huawei B535 mobil bredbåndsrouter. Du kan købe dem nedenfor.

Huawei B311
Her er der tale om en god 4G router til SIM-kort. Den understøtter op til 32 samtidige brugere. Du kan opnå en teoretisk max-hastighed på 150 Mbps, og i visse udgaver er der USB 2.0 port som kan bruges til at forbinde en harddisk, en medieserver, printer eller lignende. Det er dog ikke på alle, så kig godt efter.

Huawei B311 har en enkelt ethernet port på bagsiden, så du kan forbinde din computer, dit smart TV, konsol eller lignende via netværkskabel. Gør du det, så opnår du typisk en mere stabil og hurtig forbindelse, i forhold til når du bruger WiFi. En god og billig router, som du kan købe ved at trykke på linket ovenfor.

Huawei B535
Dette er pt. den bedste 4G router til SIM kort. Den minder meget om Huawei B311, men i modsætning til den, så byder den på den såkaldte CAT7 Carrier Aggregation teknologi. Kort fortalt sikrer det, at den kan opnå forbindelse til flere frekvenser samtidig. Det giver en potentiel højere stabilitet og hastighed.

Som 4G router koster Huawei B535 en lille smule mere end Huawei B311. De fleste vil sagtens kunne klare sig med den billigere model, men vil du have cremen af cremen, så køb en Huawei B535 ved at følge linket ovenfor. Hos GoodToKnow anbefaler vi klart Huawei B535, da du for ganske få ekstra penge får højere kvalitet.

Billigt mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er super let. Du skal blot bruge et SIM-kort og en 4G router 

Sådan virker en mobil bredbåndsrouter

En mobil bredbåndsrouter, også ofte omtalt som en 4G router, virker meget enkelt. Du stikker blot et SIM-kort i den, og så kan du faktisk gå på internettet via det WiFi-signal routeren udsender. Flere af de bedste mobile bredbåndsroutere har endvidere ethernet porte, så du kan koble op via netværkskabel.

Din kommende mobile bredbåndsrouter benytter sig altså kort fortalt af det samme signal, som din mobil gør. Det smarte ved det er åbenlyst, at du kan komme på internettet nærmest uanset hvor du befinder dig. Bevares, du skal næppe regne med synderligt hurtigt internet hvis du befinder dig ude i vildmarken, men et sådan sted ville du næppe ej heller regne med godt mobilsignal. Så længe du har et strømstik du kan sætte routeren til, så er du på nettet.

Sådan kan du forbedre dit mobile bredbånds signal

Har du bestilt dit nye abonnement, samt den nye router ovenfor? Og er du nu blot klar til at komme i gang med dit nye internet? Glimrende! Så har vi her til slut en række anbefalinger til dig, som sikrer, at du får bedre signal på dit mobile bredbånd.

Stil din 4G router et optimalt sted i boligen
Din mobile bredbåndsrouter skal stå et sted i din bolig, hvor den let kan få signal til mobilmasterne. Typisk er det i praksis et højt og synligt sted, og gerne i nærheden af et vindue. Så har du planer om at gemme routeren væk i et skab eller lignende, så drop det.

Overvej at koble enkelte enheder op via netværkskabel
Begge routere vi har anbefalet i denne artikel, har hele 4 netværkskabeludgange. Dem kan du smide et netværkskabel i, og så koble enkelte af dine enheder op via kabel. Det kunne f.eks. være din desktop computer, dit smart TV eller din spilkonsol. Er alle enheder koblet op via WiFi, så kan der nemlig komme belastning på dette.

Overvej en ekstern antenne til mobilt bredbånd
Bor du langt fra nærmeste mobilmast? Det behøver ikke at betyde, at du slet ikke kan få en fornuftig forbindelse. Du kan nemlig købe en ekstern antenne, og enten sætte på selve routeren, eller hænge den ud på din husfacade, eller på taget. Så fanger du signalet bedre.

Vi anbefaler denne eksterne antenne, som er kompatibel med både Huawei B311, såvel som med Huawei B535.

Nu du er i gang i med de gode tilbud på mobile bredbåndsroutere, så find også gode tilbud på covers til din mobil. Tryk blot på reklamen ovenfor

Opsummeret: Til dig der leder efter den bedste 4G router til SIM kort, så er rådet herfra at købe en Huawei B535. Den er lynhurtig, stabil, og helt klart den bedste på markedet pt. Når det så er sagt, så vil Huawei B311 også være fin for de fleste.

Husk også at tjekke vores store tema om mobiler, smartphones og mobilabonnementer her.

Og hvad kan man så sige om alt dette? Jo, det var da godt nok GoodToKnow! 

* Artiklen indeholder reklamelinks. Vi henviser kun til produkter og services som vi kan stå inde for, og som vi finder bidrager positivt til at du kan spare penge.

2 thoughts on “Mobil bredbåndsrouter test”

 1. Tak for guiden, den var let forståelig og vidste slet ikke man kunne bruge SIMkort til mobilabonnementer i routerne.

  1. Hej Lasse

   Tak for din kommentar.

   Det er nemlig rigtig, der er mange der simpelthen ikke ved, at man sagtens kan bruge et SIM-kort, beregnet til mobilen, i en mobil bredbåndsrouter. Men det kan man altså, og som artiklen her viser, så kan man ofte spare masser af penge ved at benytte denne fidus.

   Vi håber mange andre vil benytte sig af sparetesten her på siden, og dermed spare penge på det mobile bredbånd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *