Guide: Så let skifter du mobilselskab og sparer penge

Overvejer du at skifte mobilselskab, men ved ikke helt hvordan du skal gøre det? Så læs med her, hvor vi gør dig klogere på hvordan du sparer penge på dit mobilabonnement! 

Du har helt sikkert i dag et mobilabonnement hos et af de danske mobilselskaber. Det har de fleste af os trods alt efterhånden. Men har du overblikket over, hvad dit nuværende abonnement indeholder? Samt hvor meget du betaler for det? Og hvad med dækningen, er den mon optimal? Det danske mobilmarked er lidt af en jungle, ingen tvivl om det. 

I denne guide vil vi derfor vise dig hvor let det er at skifte mobilselskab. Og det er altså bare med at holde tungen lige i munden, for der gemmer sig masser af fordele ved netop at skifte operatør. Et skift af dit abonnement kan nemlig potentielt give dig langt mere taletid og data for pengene. Du ender måske endda også ud med at få et billigere abonnement. Så gør dig klar, for nu skal det handle om mobilabonnementer!

Guiden fungerer lidt som en raket. En tretrinsraket, for at være helt præcis. Når du har læst alle tre punkter, så har du det fulde overblik over, om dit nuværende abonnement er det rette, eller om du skal skifte til en anden operatør. Vi gør det også let for dig at foretage det praktiske skift. 

Spar penge på mobilabonnementer

Danskerne er blevet storforbrugere af mobildata. Har du mon det rette abonnement, med nok data? 

Punkt 1: Dan dig et overblik over dit nuværende abonnement 

Det første du skal gøre, er at finde ud af hvad dit nuværende abonnement indeholder. Du skal finde ud af hvad det indeholder inden for følgende punkter: 

 • Hvilken operatør har du? 
 • Hvor meget betaler du pr. måned? 
 • Hvor meget taletid har du? 
 • Hvad koster SMS/MMS? 
 • Hvor meget data har du pr. måned? 
 • Følger der eventuelt diverse streamingtjenester og andre tilvalg med? 

Din nuværende operatør

Lad os starte med punktet om din operatør. I Danmark findes der overordnet tre mobilnetværk: 

 • TDC (eller YouSee, som er forbruger-brandet under TDC, og har været det siden 2016) 
 • Telia/Telenor 

“Men hov, der findes da mange andre mobiloperatører end dem,” siger du så måske. Og ja, det har du ret i. Men det skyldes, at der findes en række lavprisselskaber, typisk ejet af de tre selskaber vi netop oplistede, på det danske marked. Eksempler på det kan ses her: 

 • OiSTER er et lavprisselskab under 3 
 • Fullrate og Telmore er lavprisselskaber under TDC 
 • CBB er et lavprisselskab under Telenor 

Du skal altså starte med at finde ud af hvilken operatør du har i dag. Det ved du med alt sandsynlighed allerede, men ellers må du lige få det undersøgt. Det står typisk i toppen af displayet på din smartphones skærm, og ellers må du have SIM-kortet ud, og aflæse på dette hvilken operatør du benytter. Om ikke andet kan du også se det på din månedlige trækning i din netbank. 

Din nuværende pris pr. måned

Find derefter ud af hvad du betaler for abonnementet pr. måned. I 2019 svinger mobilabonnementer i pris fra omkring 80-100,- når de er billigst, til omkring 200-250,- når de er dyrest. 

Din nuværende mængde taletid

Så er det tid til at finde ud af, hvor meget taletid du har pr. måned. Mange abonnementer har fri tale, men der findes skam også abonnementer på markedet, som indeholder f.eks. 5, 10 eller 25 timers tale. Find ud af hvor meget du rent faktisk taler hver måned. Det kan du lettest se på din operatørs regninger. Du skal se under det punkt der typisk kaldes ‘specifikationer’. Du kan også blot logge på operatørens selvbetjening. Her har langt de fleste operatører et punkt med statistik, måned for måned, som kan gøre dig langt klogere på dit forbrug. Nu er det tid til at du finder ud af, hvor meget taletid du overhovedet har behov for. Der er ingen grund til at have et fri tale abonnement, hvis du i virkeligheden kun taler i gennemsnit 40 minutter pr. måned. Her gemmer der sig muligvis et potentiale for besparelser, men det kommer vi tilbage til i punkt 3 af guiden. 

Din nuværende mængde af SMS/MMS

Det er efterhånden blevet normen, frem for undtagelsen, at SMS og MMS er gratis i danske mobilabonnementer. Det er det sikkert også med dit nuværende abonnement, men find lige ud af det alligevel, og se også hvor mange du rent faktisk sender. 

Din nuværende mængde data

Data er efterhånden det, som langt de fleste danskere bruger mest af. Det bruges til næsten alt du foretager dig på din smartphone. Fra at søge efter oplysninger og generelt bare browse på internettet, til når du ser videoer på YouTube og Netflix, samt Skyper eller Facetimer med dine venner. Find derfor ud af hvor meget data du har i dag, samt hvor meget du rent faktisk har behov for. 

Eventuelle tilvalg og streamingtjenester

Visse operatører tilbyder diverse tilvalg og streamingtjenester, som en fast del af abonnementet. Find ud af om du har adgang til dette, og vurder med dig selv, om du overhovedet har behov for tjenesterne. Hvis du ender med at vælge et billigere mobilabonnement i punkt 3 af guiden, som ikke indeholder din streamingtjeneste, så overvej at tegne abonnement på streamingtjenesten via tjenesten selv. Ingen siger, at det nødvendigvis bliver dyrere af den årsag. Overvej også, om du har behov for dækning i udlandet. Visse operatører, i særdeleshed 3, har netop udlandsdækningen som en af deres helt store salgsargumenter, via deres 3LikeHome koncept. Men har du behov for det? Hvor ofte er du egentlig i udlandet? Stil også disse spørgsmål til dig selv. Igen, der er ingen grund til at gå og betale for noget, som du ikke har behov for. 

Bum! Så fik du overblik over dit nuværende abonnement. Det er naturligvis essentielt, for det er din viden om dit nuværende abonnement der gør dig i stand til at finde ud af, om der skal skrues på det, eller om du simpelthen kan få mere for pengene hos en helt anden operatør. 

Spar penge på mobilabonnementer

Dan dig et overblik over dit forbrug, ved at logge på din operatørs selvbetjening 

Punkt 2: Undersøg dækningen 

En ting er hvor meget dit abonnement koster, samt hvad det indeholder. Noget helt andet er dækningen. For selv et super svedigt abonnement, kan være nok så ligegyldigt, hvis du ikke kan bruge det halvdelen af tiden, på grund af elendig dækning. 

Spørg derfor dig selv –
har du været tilfreds med dækningen hidtil, med dit nuværende abonnement? – Hvis ikke, så undersøg hvordan dækningen ser ud de steder hvor du til dagligt opholder dig, og tjek så hvordan konkurrenternes dækning er i forhold til. Det gør du let og elegant på denne side

Sådan bruger du dækningskortet

I toppen til højre, kan du vælge hvilket af de tre mobilnetværk du vil se dækningen for. Nedenunder kan du se en farveskala. Som du kan se, så er blå godt, og grøn endnu bedre, mens rød er dårligt.

Husk at mobil-dækningskort altid er vejledende! Mange ting spiller ind, når vi taler om mobildækning, såsom mastens placering, hvor mange samtidige brugere der er på netværket, samt geografien i området. Er du f.eks. et sted med mange træer, samt i skovområder, så er dækningen typisk relativt udfordret. 

Mobilselskab med bedste dækning

Ja, hvilken operatør har så bedste dækning? Tja, det er egentlig svært at give et klart svar på. For igen, mobildækning afhænger af en hel række faktorer, som beskrevet ovenfor. Dog bør det noteres, at Teknologisk Institut ved flere lejligheder har tildelt TDC prisen som værende operatøren, med den bedste mobildækning. De andre operatører har dog forbedret deres dækning markant i de seneste år. 

Mobil dækning

På DinGeo kan du let tjekke de tre store mobiloperatørers dækning ud 

Punkt 3: Vælg det rigtige mobilselskab og spar penge! 

Nu er vi kommet til det tredje og sidste trin af tretrinsraketten. Nu bliver det for alvor spændende, for det er nu at vi skal finde ud af, om du kan spare penge ved at skifte abonnement. 
Du skulle gerne nu have fundet ud af følgende: 

 • Hvad koster dit abonnement i dag, og hvor meget taletid, data og SMS/MMS har du behov for 
 • Du har også fået et overblik over, hvilket mobilnetværk du helst vil på, for at få den bedst mulige dækning 

Så let flytter du dit nummer til en ny operatør

Såfremt du finder ud af, at du vil flytte dit nummer med dig til en ny operatør, så skal du blot gøre følgende: 

 • Angiv dit nuværende nummer til operatøren på bestillingssiden 
 • Angiv dit nuværende SIM-kort nummer, fra din nuværende operatør. Dette kan du finde på selve SIM-kortet. Du kan også på de fleste telefoner finde det i telefonens indstillinger. Det letteste er dog nok bare, at du tager SIM-kortet ud af telefonen 

Tag sparetesten NU, og find ud af hvor meget du kan spare

Nu skal du blot finde det rette abonnement. Her hos GoodToKnow anbefaler vi dig at benytte dig af servicen her: 

Her kan du nemlig yderst enkelt finde frem til, om du kan spare penge i forhold til dit nuværende abonnement. Du gør blot følgende: 

 • Trin 1: Tryk på det blå billede ovenfor hvor der står “MOBILSPARER.DK”. Du ryger nu ind på sparetjekket. Vælg din nuværende inkluderede taletid, data og pris pr. måned, og klik på den røde knap hvor der står “Start sparetjek” 
 • Trin 2: På næste side præsenteres du for alle de mulige abonnementer du kan vælge, og du kan let og elegant se hvor meget du sparer 
 • Trin 3: Nu skal du blot vælge et abonnement i listen, som indeholder den mængde tale og data du har behov for. Tryk nu blot på den røde knap hvor der står “Til udbyder” til højre for forslaget. Du føres nu videre til operatøren, og her finder du abonnementet og bestiller det 

Voila! Så let kan det gøres. Der er absolut ingen grund til ikke at flytte sit abonnement til en ny udbyder, for med let nummerportering kan du endda beholde dit nummer. Og hvorfor betale for meget, hvis du kan få mindst lige så meget for pengene hos en anden operatør. Og ja, måske endda spare penge på det? Nej vel! 

Vi ønsker dig derfor alt held og lykke med dine mulige besparelser, og dit kommende nye og bedre abonnement! 

Tjek også vores store tema om mobiler, smartphones og mobilabonnementer her.

Og hvad kan man så sige om alt dette? Jo, det var da godt nok GoodToKnow! 

* Artiklen indeholder reklamelinks. Vi henviser kun til produkter og services vi kan stå inde for, og som vi finder bidrager positivt til at du kan spare penge. 

8 thoughts on “Guide: Så let skifter du mobilselskab og sparer penge”

 1. Pingback: Guide: Skal du flytte hjemmefra? Sådan gør du det bedst og billigst! - GoodToKnow.dk

 2. Pingback: Guide: Gennemgå let dine forsikringer, og spar penge - GoodToKnow.dk

 3. Vil du anbefale at skifte fra Telia til Oister? De br uger 3 netvæket ikke? Synes jeg har hørt mange klage over det.. Men du har ret jeg skal jo kunne tale og bruge telefonen, og så er prisen lidt ligemeget hvis det ikke virker. Tak for hjælpen.

  1. Hej Anna

   Det kommer helt an på dit forbrugsmønster, og hvad du med andre ord har behov for. Er data vigtigt for dig? Eller kan du sagtens klare dig uden det helt vilde data, men har i stedet brug for at kunne bruge telefonen i udlandet?

   Med hensyn til dækningen, så er 3s netværk blevet meget bedre i de senere år. I år har de også fået TDC roaming, så hvis du opholder dig et sted hvor de ikke dækker helt godt nok selv, så er du dækket fint ind hos TDC, som jo nok har Danmarks bedste signal.

   Min anbefaling til dig vil være, at tage mobilsparetesten, som der linkes til i artiklen. Så kan du se om du kan spare penge i forhold til i dag.

   Skriv endelig igen hvis der er mere jeg kan hjælpe med! : )

 4. Pingback: Hvor lang tid tager en nummerflytning? - GoodToKnow.dk

 5. Pingback: Fed fidus: sådan får du ekstra billigt mobilt bredbånd - GoodToKnow.dk

 6. 29 kroner per måned kunne jeg spare. Så mistede jeg godt nok noget taletid men jeg taler heller ikke alle de timer jeg havde før. God service som alle bør benytte. Tak. 🙂

  1. Hej Lasse

   Godt at høre du kunne spare penge. Det er jo som bekendt det vi VIL have at vores læsere skal kunne. 🙂

   29 kroner lyder måske ikke af så meget. Men eftersom det blot er pr. måned, så bliver det alligevel til 348 kroner pr. år! Det er trods alt også en del, og vælger man f.eks. at investere de sparede penge, så vokser de til en hel del over årene. Så det er i sandhed de små forbedringer der gør det store udslag.

   Vi glæder os til at se dig her på siden igen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *