Guide: Gennemgå let dine forsikringer, og spar penge

Forsikringer er uundværlige, når uheldet er ude. Men betaler du mon for meget for dem du har i øjeblikket? I denne artikel viser vi dig hvor let du sparer penge på dine forsikringer! 

“Forsikringer”. Ja, bare ordet får det til at gyse hos mange af os. Bevares, emnet kan virke gråt og kedeligt, men tag ikke fejl, for det kan virkelig betale sig at bruge en halv times tid på emnet. For tænk hvis du ikke er godt nok dækket, i tilfælde af at uheldet er ude. Det ville potentielt være en katastrofe. Og hvem ved, måske går du endda også og betaler for meget for dine nuværende forsikringer? Gys! Det kan vi jo ikke have.

Så lad os ganske kort (så kort som et komplekst emne som forsikringer nu tillader os det) gennemgå emnet “forsikringer”, og lad os vise dig hvor let du skifter til et nyt selskab, og dermed højst sandsynligt sparer penge! 

Få styr på dine forsikringer

Det handler om at være tryg om, at man er tilstrækkeligt dækket, i tilfælde af at man i overført betydning “glider i en bananskræl” 

Det handler om at være godt dækket ind 

Der findes et hav af forskellige forsikringer. Det vigtigste for dig er dog, at du kun har de forsikringer du har behov for. Intet mere, intet mindre. Lad os derfor tage et tænkt eksempel her, som du kan lade dig inspirere af: 

  • Mød Ida. Hun er 27 år, uddannet pædagog, og gift med Preben. Sammen bor de i eget hus i Hvidovre, og har en datter på tre år ved navn Silke 
  • Ida og Preben har i dag følgende forsikringer: Husforsikring, indboforsikring, samt en forsikring på Idas nye Samsung-smartphone, tegnet gennem mobilselskabet 

Det lyder jo ganske tilforladeligt. Men så alligevel ikke. Der er umiddelbart flere alarmklokker der ringer her. Lad os derfor gennemgå de gode, samt knap så gode aspekter, ved familiens nuværende forsikringsengagement: 

  • Det gode: Det er godt, at familien har sikret sig en hus- og indboforsikring. Det er naturligvis essentielt som husejer 
  • Det knap så gode: Hvor er familiens ulykkesforsikring? En ulykkesforsikring dækker personskader, hvis der skulle ske noget med dig eller nogle af dine familiemedlemmer. Det kunne få katastrofale følger for familien, hvis Silke kom til skade på en tur i skoven. Eller hvis Ida eller Preben kom ud for en ulykke på vej til arbejde. Og den privattegnede mobilforsikring til næsten 100,- pr. måned er også penge ud af vinduet. Havde familien tjekket vilkårene for indboforsikringen ville de have opdaget, at de for en lille ekstra betaling hver måned, kunne få et elektroniktilvalg ovenpå. Så ville de være lige så fint dækket 

Eksemplet her illustrerer, at der typisk er masser at optimere på ens forsikringer. Og prismæssigt er der næsten også altid noget at komme efter, ved at shoppe efter gode tilbud. Det kommer vi til senere i artiklen, så læs med! 

Spar penge på din husforsikring

Rigtig mange af os har en husforsikring. Kan du mon spare penge på din? 

Forsikringer man skal have 

Har du hus, så skal du naturligvis have en husforsikring. Endvidere er det altid en god idé, at have en indboforsikring, da denne dækker skader på dit indbo ved brand, vandskade og tyveri, og da den ofte indeholder en ansvarsforsikring. Og så er det som nævnt også en yderst fornuftig idé, at have en ulykkesforsikring. Det giver tryghed og ro i maven, og man ved man er dækket ind i tilfælde af, at det værste skulle ske. 

Forsikringer man bør have

Og så er der naturligvis også andre forsikringer, som afhænger af din konkrete livssituation. Har du f.eks. bil, ja så er det altså et krav at du har en bilforsikring. Denne består af en kasko- og ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, mens kaskoforsikringen er frivillig. 

Hvad med rejser? Er det noget du ynder at bruge dine ferier på? Det tror vi gerne, for som en gammel poet engang sagde, “at rejse er at leve”. Og hvor havde han dog ret, den gamle Hr. Andersen. Men meget kan gå galt på en ferie, og for at undgå at stå med katten i sækken, samt med enorme udgifter, så er det overordentligt fornuftigt, at tegne en god rejseforsikring

Der findes et hav af andre større og mindre forsikringer. Igen vil vi anbefale dig at holde tungen lige i munden, og ganske enkelt spørge dig selv “har du overhovedet behov for den og den forsikring?”. Visse forsikringsselskaber vil gerne få det til at fremstå som essentielt, at have diverse småforsikringer, som dækker mod hypotetiske hændelser, som du sikkert alligevel aldrig kommer ud for. Så lad nu være at overforsikre dig selv.

Forsikringer til børn

Er i nybagte forældre, så vær opmærksom på, at jeres barn ikke nødvendigvis er dækket ind via jeres ulykkesforsikring. Ofte er kravet, at barnet skal have sin egen børneulykkesforsikring. Så det at blive forældre, bør i sig selv blot være endnu en anledning til, at i får gennemgået husstandens forsikringer.

Du bør altid prioritere dækning over pris 

Forsikringer er en af de slags ting, som det i virkeligheden er værd at betale en smule ekstra for. I hvert fald hvis du som konsekvens, får den helt optimale dækning. Vi taler trods alt om at have tryghed, ro i maven samt vished om, at du altid er dækket i tilfælde af et uheld, eller en decideret katastrofe. Det er i sandhed værd at betale lidt ekstra for det. Hos GoodToKnow anbefaler vi dig derfor aldrig at gå på kompromis med dækningen. Og da slet ikke hvis du kun sparer 20-30,- pr. måned. 

Men sandheden er dog, at ofte kan du få en endnu bedre dækning, til en lavere pris end du betaler i dag, ved blot at få foretaget et forsikringstjek. 

Spar penge på dine forsikringer

Vil du spare penge på dine forsikringer? Selvfølgelig! Læs hvordan, nedenfor 

Der er stor sandsynlighed for, at du kan spare penge på dine forsikringer 

Rigtig meget taler for, at også du vil kunne spare en hel del på dine forsikringer. Undersøgelser fra Nordea viser nemlig, at hele 21% af befolkningen slet ikke aner hvor meget de betaler for deres nuværende forsikringer. Endvidere viser det sig, at en typisk dansker i gennemsnit betaler 10.297,- pr. år, eller 858,- pr. måned. Betaler du mon mere eller mindre end det? 

Det at den typiske dansker ofte totalt har mistet overblikket over deres forsikringer viser, at det i sandhed kan betale sig at bruge en halv til en hel time på at få dem tjekket. 

Sådan får du en billig forsikring, med god dækning, og med mulighed for at spare penge

Hos GoodToKnow anbefaler vi dig, at du får tjekket dine forsikringer igennem via denne tjeneste: 

Tjenesten er gratis og uforpligtende, og den gør dig i stand til at indhente tre tilbud. Det hele kører helt automatisk, og du skal blot vente på at forsikringsselskaberne kæmper om at få dig som kunde. Så let benytter du servicen: 

  • Trin 1: Klik på linket til servicen ovenfor (billedet hvor der står “Billig forsikring”, etc.) 
  • Trin 2: Du befinder dig nu på forsiden af tjenesten. I toppen angiver du hvilke slags forsikringer du ønsker tilbud på, samt klikker på den orange knap hvor der står “Indhent tilbud” 
  • Trin 3: Nu angiver du dit postnummer, samt din adresse, og du vælger din boligtype. Udfyld nu blot formularen, og tryk på den orange knap i bunden hvor der står “Næste” eller “Send forespørgsel” 

Voila! Så let foretager du et forsikringstjek. Inden længe vil du modtage dine tilbud, og dem kan du så gennemgå og sammenligne med dine nuværende forsikringer. Sandsynligheden for, at du kan få en bedre dækning, og endda samtidig spare penge på dine forsikringer er klart til stede. Så endnu engang skal lyde en opfordring her fra GoodToKnow om at få det gjort. Det tager ikke meget mere end en halv til en hel time, og det kan føre til at du får en endnu bedre, og ikke mindst billigere forsikring! 

Vi ønsker dig derfor alt held og lykke med dine mulige besparelser, og dine kommende nye og bedre forsikringer. Nu vi har gang i den helt store spareøvelse her, så læs da også lige hvordan du sparer penge på dit mobilabonnement her!

Tjek også vores store tema om forsikringer, samt om hvordan du sparer penge på dem, her.

Og hvad kan man så sige om alt dette? Jo, det var da godt nok GoodToKnow! 

* Artiklen indeholder reklamelinks. Vi henviser kun til produkter og services vi kan stå inde for, og som vi finder bidrager positivt til at du kan spare penge.

3 thoughts on “Guide: Gennemgå let dine forsikringer, og spar penge”

  1. Pingback: Guide: Skal du flytte hjemmefra? Sådan gør du det bedst og billigst! - GoodToKnow.dk

  2. Pingback: Find et billigt mobilabonnement i 2020 - GoodToKnow.dk

  3. Pingback: Montering af tegltag: Find det bedste tilbud - GoodToKnow.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *