Fed fidus: sådan får du ekstra billigt mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er efterhånden blevet stabilt og hurtigt nok, til at være attraktivt. Læs denne artikel, og se hvordan du opretter billigt mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd var engang en noget ustabil og dyr affære. Det kørte ikke synderligt imponerende, og så havde du endda en meget lille mængde data at lege med hver måned, før du løb tør. 

Men heldigvis er mobilt bredbånd blevet meget mere attraktivt i de senere år. Både ydelsesmæssigt, men bestemt også på prisen. I denne artikel, skrevet af ejeren af GoodToKnow, som selv har benyttet mobilt bredbånd i årevis, og derfor må siges at kende meget til det, får du tips og tricks til hvordan du får mest for pengene.

Opret mobilt bredbånd billigt, med denne fidus

Mobilt bredbånd er efterhånden blevet relativt hurtigt og stabilt. Læs hvordan du får det oprettet billigst muligt, i denne artikel

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er, som navnet antyder, bredbånd som kører gennem mobilnettet. Altså via 3G- og 4G-teknologierne. For at benytte dig af mobilt bredbånd, skal du derfor blot have en mobil bredbåndsrouter, samt et data SIM-kort du kan smide i routeren.

Routeren vil herefter benytte det præcist samme mobilsignal, som din mobil benytter sig af. Det er således det samme 3G eller 4G signal du får glæde af på routeren, som på din mobil.

Hvilke fordele er der ved mobilt bredbånd?

Fordelen ved mobilt bredbånd har altid været, at man ikke er låst til en enkelt geografisk placering med sit bredbånd. Det er man som bekendt med sin kobber- eller fiber-bredbåndsforbindelse, hvor man udelukkende kan bruge forbindelsen på den adresse, hvor internetforbindelsen er installeret. 

Med mobilt bredbånd kan du tage din mobile bredbåndsrouter med dig overalt, og stadig opnå internetforbindelse. Dækningen er dog naturligvis ikke lige god alle steder. Som sådan kan man roligt sige, at mobilt bredbånd er en meget fleksibel internetløsning.

Hvilke ulemper er der ved mobilt bredbånd?

Ulemperne ved mobilt bredbånd er ikke lige så udtalte som de var tidligere, men de er der stadig. Du kan f.eks. generelt ikke forvente den helt samme stabilitet som med f.eks. fiberbredbånd.

Dine ping-tider er typisk også noget højere med mobilt bredbånd, end de er med f.eks. fiber bredbånd. Lave ping-tider er i særdeleshed vigtigt, hvis du er hardcore gamer, og elsker at spille online mod venner og bekendte, samt for den sags skyld aldeles fremmede, i cyberspace. 

Endelig er der ikke decideret flatrate mobilt bredbånd. Altså bredbånd, hvor du kan bruge så meget data du vil. Det er der ellers med kobber- og fiber bredbånd. Når det så er sagt, så er standarden med mobilt bredbånd efterhånden, at du kan bestille pakker med op til 1000 GB data, og det er trods alt de færreste der har behov for mere end det. 

Billigt mobilt bredbånd

Du skal bruge et SIM-kort for at bruge mobilt bredbånd. Læs i guiden hvordan du benytter et mobil SIM-kort, i stedet for et data SIM-kort, og dermed sparer penge

Hvor meget data har jeg brug for?

Som nævnt er det efterhånden blevet standard, at du kan få op mod 1000 GB data med mobilabonnementer og mobile bredbåndsabonnementer. Som sådan er tidligere tiders problematikker, med alt for lidt tilgængelig data, efterhånden udvisket. 

Men hvor meget data har du mon brug for? Tja, lad os sige det på denne måde: Hvis du blot surfer på internettet, sender lidt mails, og ser en video i ny og næ, så vil 1000 GB være fuldstændig overkill. Det der bruger mest data, er lyd- og i særdeleshed video-streaming. 

Streamer du i fuld HD, så kan du snildt bruge 1-2 GB pr. time. Streamer du i endnu højere videoopløsning, kan det være mere end det. I så fald er 1000 GB pr. måned en rigtig fin pulje. Det svarer jo trods alt til, at man kan bruge ca. 33 GB hver eneste dag. Og for at overskride dette, skal man godt nok være lidt af en film- og seriejunkie! 😉 

Det skal du bruge for at få mobilt bredbånd

For at få mobilt bredbånd, skal du have en mobil bredbåndsrouter. Det kaldes også nogle gange en 4G router. I denne skal du putte et data SIM-kort, som du modtager fra dit mobilselskab, når du opretter et mobilt bredbåndsabonnement. 

Ofte får du en mobil bredbåndsrouter med, når du bestiller mobilt bredbånd. Dog med den hage, at du så skal binde dig i 6 måneder.

Sådan får du billigt mobilt bredbånd

Og nu til vores fif til dig, som gerne vil have billigt mobilt bredbånd. Hos mange af mobiludbyderne kan du tegne mobile bredbåndsforbindelser, som er dyrere, end deres billigste mobilabonnement med ‘fri data’ (fri data er det ikke, men typisk 1000 GB). Og det virker jo underligt ikke? Hvorfor skal mobilabonnementet, med lige så meget data, som det store mobile bredbåndsabonnement, være billigere end det mobile bredbåndsabonnement?

Det du derfor uden problemer kan gøre, er at oprette det billigste mobilabonnement med den mængde data du har behov for, og så benytte mobil SIM-kortet i din mobile bredbåndsrouter. Dette er helt legalt. Du bestemmer nemlig naturligvis selv, hvor du vil benytte dit mobil SIM-kort. Om det er i en mobil eller i en router, det kan mobilselskabet ikke bestemme.

Billigt mobilt bredbånd uden binding

Denne løsning, hvor du opretter det billigst mulige mobilabonnement, med så meget data som muligt, og benytter som mobilt bredbånd, har en anden fordel: Du kan nemlig oprette det helt uden binding. For som nævnt tidligere, så er den eneste årsag til, at der typisk er binding på oprettelse af mobilt bredbånd, at du køber det sammen med en router. Dette fører 6 måneders binding med sig. 

Opretter du et mobilabonnement som såkaldt ‘SIM alone’ (udelukkende abonnement, intet hardware), så undgår du helt 6 måneders bindingen! Så her har vi altså endnu en fordel, ved denne løsning der er skitseret i artiklen her. 

Du skal naturligvis bruge en mobil bredbåndsrouter

Spørgsmålet er, om du allerede har en mobil bredbåndsrouter eller ej? En sådan en kaldes også typisk en 4G router. Du skal bruge denne, for at få glæde af din kommende mobile bredbåndsforbindelse. Hvis du ikke har den, så kan du gøre en af følgende to ting: 

 1. Enten oprette et mobilt bredbåndsabonnement, inklusiv en router. Så vil du få binding på, og abonnementet vil højst sandsynligt være dyrere end hvis du opretter et mobilabonnement i stedet, og benytter det til mobilt bredbånd 
 2. Du kan stadig oprette det mobile bredbånd som et mobilabonnement, og så købe din mobile bredbåndsrouter separat 

Hvilken router til mobilt bredbånd skal jeg vælge? Mini 4G router test
Benytter du løsning 2, så vil vi her hos GoodToKnow anbefale dig, at du køber enten en Huawei B311, eller endnu bedre, en Huawei B535 mobil bredbåndsrouter. Det er typisk også en af disse to, som du får med når du opretter mobilt bredbånd med binding.

Huawei B311
Her er der tale om en god 4G router til SIM-kort. Den understøtter op til 32 samtidige brugere. Du kan opnå en teoretisk max-hastighed på 150 Mbps, og på visse udgaver er der en USB 2.0 port som kan bruges til at forbinde en harddisk, en medieserver, printer eller lignende. Det er dog ikke på alle, så kig godt efter inden du køber.

Huawei B311 tilbyder en enkelt ethernet port på bagsiden, så du kan forbinde din computer, dit smart TV, konsol eller lignende via netværkskabel. Gør du det, så opnår du typisk en mere stabil og hurtig forbindelse, i forhold til når du bruger wifi. En god og relativt billig router, som du kan købe ved at trykke på linket ovenfor.

Huawei B535
Dette er pt. den bedste 4G router til SIM kort. Den minder meget om Huawei B311, men i modsætning til den, så byder den på den såkaldte CAT7 Carrier Aggregation teknologi. Kort fortalt sikrer det, at den kan opnå forbindelse til flere frekvenser samtidig. Det giver en potentiel højere stabilitet og hastighed.

Som 4G router koster Huawei B535 en lille smule mere end Huawei B311. De fleste vil sagtens kunne klare sig med den billigere model, men vil du have cremen af cremen, så køb en Huawei B535 ved at følge linket ovenfor. Hos GoodToKnow anbefaler vi at man giver den smule ekstra en Huawei B535 koster, da den er væsentlig bedre.

Sådan får du billigt mobilt bredbånd – tryk blot på den grønne knap nedenfor, og følg guiden, trin for trin

Sådan opretter du dit billige mobile bredbånd, trin for trin

Følg denne enkle guide, for at oprette det billigst mulige mobile bredbånd:

 1. Start med at trykke på den grønne knap ovenfor
 2. Du føres nu til en side, hvor du kan se om du kan spare penge på dit mobilabonnement. I første omgang vil vi benytte denne side, til at tjekke hvor det billigste mobilabonnement med fri data er tilgængelig 
 3. Vælg derfor så lidt taletid som muligt, under punktet ‘Taletid’. Du har jo som bekendt ikke behov for tale, på det mobil SIM-kort du skal bruge til mobilt bredbånd 
 4. Under punktet ‘Inkluderet data’, vælger du fri data 
 5. Under punktet ‘Pris pr. måned’ sætter du den op til det højest mulige 
 6. Tryk på den røde knap hvor der står ‘Start sparetjek’ 
 7. Du får nu en liste over alle mobilabonnementer du pt. kan vælge imellem med fri data. Du kan se prisen, og alt andet vigtig information 
 8. Tryk nu blot på det tilbud du finder bedst, og opret abonnementet – helt uden binding, og til en pris der med alt sandsynlighed er lavere, end ved at oprette et abonnement hos mobilselskaberne som er klassificeret som et mobilt bredbåndsabonnement. Igen, løsningen her er legal. Du bestemmer selv om du vil benytte dit mobil SIM-kort i en mobil eller en router 

Husk også at læse, hvordan du sparer penge på dit mobilabonnement! Det har vi skrevet en artikel om her

Tjek også vores store tema om mobiler, smartphones og mobilabonnementer her.

Så let opretter du billigt mobilt bredbånd. Hvis du har spørgsmål, så skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor. Vi står klar til at hjælpe, og vi besvarer så hurtigt vi kan.

Og hvad kan man så sige om alt dette? Jo, det var da godt nok GoodToKnow! 

* Artiklen indeholder reklamelinks. Vi henviser kun til produkter og services vi kan stå inde for, og som vi finder bidrager positivt til at du kan spare penge. 

1 thought on “Fed fidus: sådan får du ekstra billigt mobilt bredbånd”

 1. Pingback: Mobil bredbåndsrouter test - GoodToKnow.dk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *